Halaman

Rabu, 30 November 2011

Hilang identiti?

Links to this post
            Hilang identiti? Apa maksud hilang identiti bagi korang? Apa...? Hilang IC... Hahahaha... bole la jugak... sebenarnya aspek hilang identiti ni amat luas.. sangat luas... dari maner segi pun bole.. btul tak..?


             Tapi kalau hilang identiti bagi seorang blogger? Macam Ary....? Korang rasa blog ary ni da makin hilang identiti ker... yela... da makin sarat dengan movie laaa... video klip dan.. rasanya macam macam lagi la...

              Macam penuh la pulak... kan... mungkin ader ary ader rasa cam tu sikit... tapi tu cuma ary nak berhibur bersama korang... cari apa apa movie kat youtube... ary da tengok.. rasa bes... ary kongsi ngan korang... ary jumpa apa apa ideo klip yang bes.. ary kongsi ngan korang...

              Dalam pala otak plak tertulis entry yang lawak lawak... ary pun kongsi ngan korang... niat ary cuma satu...nak berkongsi jer...

              Tertarik pada mereka yang berjaya mengekalkan identiti tanpa sebarang perubahan... tapi susah sebenarnya... sebab kadang kadang kita kena berlari jauh sikit... untuk cari setitik cahaya... ( ceh! btol ker..) macam maner plak ngan blog korang.. semakin hari semakin apa yang korang  isi?

             Korang rasa blog ary da semakin hilang identiti ker...? terpulanglah.. korang nak cakap apa..

             Buat minggu ni ary tgh susun lagu untuk di rakamkan pada hari ahad ni... sama jugak... dengan lagu lirik ciptaan ary " Aku Ingin Kau Tahu' .. lagu yang baru ary susun ni untuk rakaman secara live distudio jamming...  seronok sebenarnya macam tu.. selalu ary cuma rakam seorang je lagu lagu ary.. tapi kali ni.. ngan member... lagu bole penuh pulak tu.. mungkin kualiti rakaman kurang... tapi tu je la yang ada...

            Buat mereka yang menyukai lagu lirik ciptaan Ary yang baru ni " Aku Ingin Kau Tahu " Terima kaseh sangat sangat yang like, yang komen kat facebook.. klik SINI kalau orang nak terjah ye...

           Dua lagu jadi pilihan ary tuk rakaman ahad ni.. satu lagu baru yang baru ary dapat isnin lepas... tajuk.. rahsieeeerrrr ler... hehehe...  ( tak rahsia sangat.. ary sebenarnya belum letak tajuk lagi... ) ataupun
rakam lagu yang sedia ada... apa pun bole...

             Apa pun... ary akan sentiasa update blog ary... apa pun perkembangan ary yang bermbang dengan ary ary sekali... akan ary bagi tahu kat korang... Wokey.. sampai sini jerk...

           Jumpa kite lagi di next entry.. terima kaseh buat korang yang terus support...

Movie with Ary - Big Buck Bunny full movie

Links to this post
            Seronok tengok movie... klaka gak... sound music cantik.. gamba cantik... yang paling bes... telatah dia orang larrr... memang terbaik...


Jumaat, 25 November 2011

Movie with Ary - Taubat Nasuha

Links to this post
            Kita tak tahu apa yang berlaku di belakang kita... kita tak tahu apa yang kita lakukan itu salah.. kita tak sedar di mana kita berpijak... beruntung bagi mereka yang memahami... beruntung bagi mereka yang yang sempat... Taubat Nasuha....








Khamis, 24 November 2011

Biarlah Cinta Menceritakan segalanya...

Links to this post
            Semua orang tahu.. semua orang ada cakap pasal ni.. semua orang.. arghh!!! Memang semua orang da tahu pun... CINTA...

          
            CINTA.. Love is Cinta... Cinta is love... ramai da tahu pebenda ni kan... rasanya budak darjah 3 sekarang pun da main main cinte ni.. ahaks! Memang klaka... tapi tu la hakikat kita kat dunia ni kan... macam macam da jadi... ape pun bole terjadi... semuanya kerana CINTA..

            Cinta pulak.. banyak bahagiannya.... pada harta pada sedara pada anak suami isteri.. dan arghh.. semua pon bole la... semuanya pasal CINTA.... apa pun perkara yang berlaku.. sama ada bermula dengan baik dan berakhir dengan jahat... ceh!! Atau pun sebaliknya... semuanya kerana CINTA...

            Ary pun tak tau ary melalut ape ni... rasanyer memang semua da tahu cinta tu ape kan... cuma ary nak kongsi pasal video ni... motifnya pasal cinta... tapi di garap cerita secara halus... ary suke tengok... mungkin korang da tengok... tapi... ary memang suka tengok...


Terpulanglah pada korang nak menilai macam maner kan...

Rabu, 23 November 2011

Movie with Ary - SAW 4 Full Movie

Links to this post
            Kamu kena kejam untuk selamatkan diri...

                          Dia cuma bagi 2 pilihan... korang....  bunuh diri.. atau dibunuh...



Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
Part 8
Part 9
Part 10
Part 11
Part 12
Part 13

Selasa, 22 November 2011

Movie with Ary - Wrong turn 4 Full movie

Links to this post
             Kejam... dia orang cumer tau bunuh ajerk...















Panduan Menulis Lirik Lagu

Links to this post
            Haaa.... Hari ni ary nak berkongsi kat korang tentang bagaimana... panduan menulis lirik lagu... korang nak tahu tak... jom terjah!!!!



            Tapi sebelum tu ary nak bagi tau... info ni pun bukan dari ary tau... walaupun ary da banyak menulis lagu.. tapi ary pun belaja lagi... so.. tak reti larr ary nak ngajar korang... jadi bila dapat info ni... ary nak berkongsi ngan korang... jom kita same same bace.. mana tau berguna...

Panduan 1 
Pastikan korang reti menulis nama sendiri
Ahaks! Apebenda la ni kan... tapi betul la... kalu korang nama sendiri pun tak reti nak tulis camner nak tulis lirik lagu yang panjang lebar.. ye tak.. hehehe..

Panduan 2
Jiwang sudah tentu
Cuba bukak radio. lagu jiwang memanjang!!! Tak jiwang orang tak layan. Orang kita ni memang kuat jiwang. Kalau jumpa surat mak bapak kita time bercinta dulu.. korang amik pas tu edit sikit sikit... kompom bole buat lirik lagu..

Panduan 3
Biar Mudah Untuk Dihafal
Korang nak tulis lagu kan.. bukan nak tulis novel... Penyanyi pun bukan tahfiz bole hafal lirik korang banyak banyak pun. Lagi banyak ulang lagi diaorang suka. Korang banyakkan perkataan la-la-la, oh yeah-oh yeah, dan wo wo wo jerk...

Panduan 4
Lagi Pelik Lagi Bagus
Biase tak dengar lagu yang tak masuk akal tapi masuk carta? Biasa la tu.. Lirik tunggang terbalik bahasa ikut suka kalau kena nyanyinyer tentu orang suka. Hehehe... dia orang bukan tahu maksud pun...

Panduan 5
Moral Tak Penting
Kalau buat lirik nasyid kena la ader moral.. tapi lirik lagu lain maner ader kan... tapi top jugak... haaa apa lagi... bubuh jela...

Panduan 6
Rasuah Jika Perlu
Bila da siap liriknya.. terserah pada korang nak serah pada sape. Kalau ader orang dalam lagi bagus. Kualiti tak penting janji bole jual. Susah susah sangat korang rasuah je satu juta.. gerenti orang berebut rebut nak nyanyi lagu korang.

Aiseyh... bole ikut ke ke tak ni panduan ni... pelik btul laaaa... maner datang info ni... selak sikit...

Haaaa...?? dari Majalah APO? patut la semacam jerk kan.... jujurnya... hehehe....





Movie with Ary - Johnny English Reborn Full Movie

Links to this post
            layan je larrr....










Isnin, 21 November 2011

Malaysia Juara Beb!!!!!

Links to this post

             Hari ini kita menang lagi.... Skuad harimau Muda Kita dah pun membaham Garuda kat sana... kemenangan millik kita.... milik kita yang mutlak...

             Hari ini kita juara lagi terima kaseh kepada Skuad Harimau Muda yang mengharumkan, mempertahan nama Malaysia.... Terima Kaseh...



              Gemuruh kita seluruh Malaysia... Kita Menang... Kita Juara... Alhamdulillah....

                        Malaysia 5 - Indonesia 4

    Kita Juara Beb!!!!!

Movie with Ary - My Stunt Jackie Chan

Links to this post
            Ni adalah cerita rahsia tentang aksi lasak Jackie Chan dalam movie... korang nak tengok tak rahsia rahsia aksi lasak Jackie Chan? Jom terjah... bes ni tau.. seronok untuk di tonton... Jackie Chan mengajar kita bagaimana untuk kita buat sesuatu aksi... jom layan...



" Biarkan aku " bersama The Blaze Batu Pahat

Links to this post
         Askum semua... terima kaseh kerana korang sudi mengikuti "perjalanan" aku.. gempak wei!! huhuhu...

       Kali ni aku nak ceritakan ttg lagu yang pertama aku pautkan di channel youtube aku.. iaitu lagu " Biarkan aku ". Lagu ni adalah salah satu lagu kegemaran aku sendiri, di ilhamkan pada awal tahun 2010.. ( lupa tarikh )..
aku suka giler dengan lagu ni " Biarkan aku " ni.. bukan nak riak tapi aku bangga dapat hasilkan lagu ni, nadanya begitu mendayu.. liriknya juga aku suka.. yang penting bila nyanyi bahagian chorus.. memang menyentuh perasaan..

        Korang tak caye? cuba dengar lagu ni.. dan hayati.. tapi jangan la bandingkan dengan nyanyian aku.. aku ni bukannya penyanyi yang baik ( bole di gelar penyanyi ke aku ni? heh.. ) korang dengarkan dan bayang bila yang menyanyikan lagu ni orang nye bersuara lantang dan nafas panjang.. pergh!! bes! bes! bes!

Cuba arr dengar... dan hayati.. musti tak rugi...





Amacam? ok tak...? lagu ni aku pernah beri salinan pada EMI Sri Kembangan di Selangor pada april 2010, serah pada Mis Lydia Ong... tapi sampai sekarang senyap jerk... apahal ntah.. jangan dia orang rojak kan sudah.. bukan ble caye sangat.. heh.. jangan mara arr..

Ni aku beri lirik lagu ni... nyanyi sesama jom..

Biarkan aku...
Lagu & lirik ciptaan : Ary ariasputera
Tarikh dicipta : April 2010
 
Kau pergi dari ku tinggalkan aku dalam keliru
Terasa luka didalam rindu


kau biar gelora deras menghempas akan diriku
berkecai jiwa penuh harapan

C/O  :  Kemana lagi nak ku huraikan sejauh mana cinta yang kubela
            Dimana lagi nak ku dambakan segala makna rindu yang terpendam
            Walau bahagia dalam memori indah ini

            Dan terkulai layu saat kau tinggalkanku
            Rasa tak guna aku menghukum masa lalu yang tenggelam ooo
            Jangan kau hiris lagi jiwa ini dilembah luka yang semadi disini
            Biarkan daku tenang didalam ruang yang cuma aku seorang...sendirian

Kau bagaikan mimpi semudah mimpi kau datang dan pergi
terjaga aku terus begini... biarku sendiri
 

Layanzzz beb!! Dan kalau korang nak tau juga, aku da bawak g jamming lagu ni, aku minta kumpulan The Blaze untuk mainkan lagu aku yang satu ni.. lagu aku ni rasanya cam jiwang giler tapi bila diaorang da bawak.. pergh! Rasa hantu naik kepala beb.. mmg bes! yang tak bes sora aku jerk.. huhuu..

Kumpulan The Blaze ni adalah kumpulan dari Batu Pahat, diaorang mmg memiliki studio sendiri iaitu Chamber Muzik Studio di Bandar Batu Pahat, alat alat muzik pun dia orang jual kat situ, murah beb!!!   lu nak apa pun ada!!! tapi agak agakla.. jangan korang nak bli lauk ikan pun kat situ.. bli la barang alat muzik.. tapi sekarang dia orang lebih kepada mengajar muzik... ahli kumpulan The Blaze ni da pangkat cikgu arr sekarang, semua mengajar muzik.. mmg bes!

Nak tengok tak dia orang mainkan lagu ciptaan aku, yang paling bes.. masa ni adalah segalanya spontan, maksudnya aku cuma beri kod gitar sahaja, dan secara spontan dia orang mainkan lagu ni.. dan hasilnya memang terbaek!!! Jom layanzzzz.....



Amacam.. bes tak! Gua da cakap musti layan punya...

Korang nak kenal x ngan ahli The Blaze ni ? Yang pertama Guitar Raymond Yeap atau pun Akun, fuh! bukan nak memuji la tapi memang malmsteen Batu Pahat mamat ni.. tak caye klik nama dia, tengok die goreng lu punye kepala otak.. huhuhu

Sorang lagi, Joanne Yeap.. ni kakak kepada Akun, die dulu pemain bass 5 string The Blaze tapi da naik pangkat da, jadi pengoreng keybord... hui.. dahsyat.. Gaya pun still rock..

Dan last sekali... Drummer dia melayu kita, Zam Protnoy ... kira band ni memang sahut tema 1 Malaysia larr kan.. mamat ni mmg bukan calang calang drummer.. pantang di cabar.. heh! memang kono double padle dahi lu orang nanti.. semua skill die rembat, aku pun drummer juga, tapi yang membezakan aku dengan zam ni, dia dapat skill drum, aku pulak cuma ingat nama skill drum.. hahaha... memang bes arr korang..

sorang lagi nama yoyo.. dia basis The Blaze skarang tapi aku tak tau dia ader facebook ke tak, jd aku tak dapat larr kontek die.. tapi kalau bebudak joget lambak kalau tak kenal ngan yoyo dalam sekitar Batu Pahat ni memang tak sah.. sebab yoyo ni mmg terkenal main band keje kawin ni... gaya ala slash tau..

Aku memang berterima kaseh sgt sgt kat The Blaze kerana sudi layan lagu aku, walaupun dia orang ROCKERS!!! Sebab tu la aku kenalkan pada korang, kalau korang nak The Blaze buat persembahan, atau nak blaja main muzik secara pro dengan dia orang, atau pun nak order peralatan muzik dengan dia orang.. korang klik aje Disini.. kontek arr

Last part.. aku persembahkan salah satu video The Blaze!!! i hope you all enjoy!!!



Dan kalau korang tak puas tengok.. nak lagi tengok video dari dia orang klik youtube channel ZamPortnoy..  Salam sahabat buat korang.. ader masa kita borak lagi.. jangan lupa bagi komen tau... like!! like!!! like!!!

Adios!!!

Movie with Ary - Maharajalawak Mega Minggu 4 Full

Links to this post
            Wakakakak.... lawak siuot...


Movie with Ary - V3 Samseng Jalanan Full Movie

Links to this post
            Sekali kala layan movie ni bes gak kan....



Jom kenal YOYO... Slash Batu Pahat..

Links to this post
      Haaa... entry ary kali ni special sket... ary nak kenalkan pada korang pada mamat yang berhati waja ni.,.. terutama pada korang yang dari luar Batu Pahat... kenapa pulak luar Batu Pahat? Sebab orang Batu Pahat kalu dak kenal ngan mamat yang namer glamernyer YOYO ni korang tak kenal... tak tau larrr nak cakap... hampeh.. artis Batu Pahat ni wei....

            Rasanya pada mamat mamat kaki joget lambak kenal ngan mamat ni.. agak tersohor dalam Batu Pahat... jom... cheki daot!!!


          Haa.. kalu korang nak kenal ni la YOYO atau ngan nama sebenarnya Sharil Samad...  ary kenal dier da lama... selalu bantu mak dier jual sayuran di pasar malam.. pahtu selalu main band kugiran kat umah orang kawin.. joget lambak tu...

         Gambaran ary tentang orang nya... dia amat peramah... tak sombong... senang di ajak berbual... senang didekati... bukan puji ni tau... ni gambaran ary untuk korang ...


          Kenapa ary cakap YOYO ni berhati waja? sebab dier ada tekad maju dalam hidup... ary suker sangat ngan cara dier.. walaupun kadang kadang orang lalalalala... dier tak pernah malu mak dier jual sayur... dier tak pernah malu dengan apa yang kurang tentang diri dia... apa yang dia tahu.. dia adalah dia...


         Dengan music.. itulah nyawa dier... Yoyo ni dalam band dier sebat ajerk apa yang orang bagi.. main gitar ker.. main bass ke.. drum ker.. nyanyi ker.. semua dier bole... tapi yang lebih menonjol bagi ary bila dier pegang gitar larr.. perghh!!! Bila da naik antu... bayangan Slash keluar beb! Memang bes... layan persembahan dier...

        

           Sebenarnya gambar gambar yang ary ader ni tak berapa havoc... ader ary ambil gambar dalam simpanan yoyo.. tapi alamak.. cam kena virus arr gamba yang ary dapat tu.. tak ble up load.. kuar separuh jer... 

           Tapi tak pe la kan.... Kalau korang nak tahu... atas tekad yang ada pada diri dia... dia dah miliki studio jamming sendiri... yang tanpa pinjam kat mana mana pun.. tu semua hasil simpanan dier yang bertahun tahun ... bantu mak meniaga, buat persembahan sana sini... sanggup ikat perut... orang lain makan KFC.. dier makan maggi... dan hasil nya...


             Yaaa... yoyo da pun melangkah naik... alhamdulillah... da tercapai cita citanya untuk memiliki studio sendiri... YOYO MUSIC STUDIO... yang berpangkalan di Parit Sulong Batu Pahat... alamatnya no 3, Bazar Niaga Parit Sulong, 83500 Batu Pahat Johor...

            Bukan itu saja... malah YOYO MUSIC STUDIO juga menawarkan perkhidmatan...

*Live Band untuk apa jua persembahan... tuk kerja kawin ker, dinner malam ke, sambutan hari jadi ke... apa pon bole...


*Nak sewa barang music pun bole.. tapi kalu sewa alat music korang main sendiri la yerr....


*DJ dan MC,... haaaa... ni pun ader... bertambah meriah larrr majlis korang nanti..


*Kalau korang nak sewa PA System pun tak der hal...


*Nak berkaraoke tapi korang cume ader radio kecik ajerk... haaa.. korang pun bole sewa set karaoke


*tuk apa apa majlis... korang pun bole sewa kanopi... ada 5 kanopi tersedia tuk korang

Korang berminat? just dail 017-756 5685

             Apa pun ary nak ucapkan terima kaseh buat YOYO MUSIC STUDIO sebab sudi jadi penaja semasa ary buat persembahan kat umah orang kawin gak.. hehehe... kalau korang nak tahu persembahan kat mana korang klik SINI JERKK!!


              Apa pun ko memang bess yo.... tak rugi aku kenal ko... semoga Allah sentiasa murahkan rezki kau...  Oh ya.. kalau korang nak add friend yoyo kat facebook, korang ble klik SINI.. 

              Ary sampai sini jerrkk.... Sayang kat kowang... ahaks!!
          

Ahad, 20 November 2011

Movie with Ary - Asmara Pontianak K-Pop Full Beb!

Links to this post
            Layan takoooottt... sambil melawak jom...




Aku rasa terlalu malang....

Links to this post
            Cerita ni cerita malang seorang lelaki... ary tak dapat bantu dier... ary cuma nak berkongsi kat korang fahami masalah dier... kalau korang bole bantu... silakan...


               Diceritakan Amri yang baru datang ke sebuah bar.. nampak kawannya Salleh.. terus duduk di mejanya.. langsung terus meminum air di dalam gelas yang dihadapan Salleh...

              Salleh yang mukanya nampak sugul terus menangis...

               "Hei.. janganla menangis.. aku cuma bergurau.. nanti aku belikan kau minuman yang lain" pujuk Amri.

             "Bukan itu masalahnya... Hari ni merupakan hari yang paling malang dalam hidup aku. Pertama, semasa aku ke pejabat tadi bos aku marah besar dan aku di pecat. Ketika mahu pulang, kereta aku pulak di curi orang. Masa aku naik teksi, dompet dan kad kredit aku pulak ketinggalan dalam teksi tu. Sampai kat rumah, isteriku tidur dengan tukang kebun pulak... Aku kecewa langsung ke sini. Setelah berfikir panjang.. aku buat keputusan untuk bunuh diri.. tapi... kau pulak tiba tiba datang minum racun aku..."

              Erkk!!!!


Live with Ary - Karma Faizal Tahir Live @ The Sessions

Links to this post
            Antara artis yang berjaya mencipta fenomena dan identiti sendiri...


Sabtu, 19 November 2011

Movie with Ary - Klip 3GP Full Movie

Links to this post
            Ary pun baru nak tengok ,... layan jom.. citer hangat ni..


Live with Ary - Impak Najwa Latif....

Links to this post
            Hahaha.... macam maner pun ary bangga gak jadi orang Batu Pahat.. kira sewaktu juge le ngan Najwa Latif.. orang Batu Pahat gak... memang tak duga Impak Najwa Latif memang kuat...



            Da ramai da orang videokan.. coverkan lagu Najwa Latif... Tapi yang baru ni.. kumpulan Boboi.. peserta Maharajalawak Mega Minggu 4, Afdlin Sauki dan Harun Salim Bachik.... guna imej dan nama Najwa Latif... Memang gempak... jom layan berkali kali... klaka siot... Najwa Latif kalau tengok pun musti gelak... Jom layan...

Jumaat, 18 November 2011

Movie with Ary - Alamak Toyol Full Movie

Links to this post
            Wakakakakaka.... layan der...


Aku menunggu....

Links to this post
            Kisah yang sungguh menyayat hati... cerita yang kilasnya entah di mana....


Aku menunggu...









Dia juga menunggu....







Dia melihat aku...







Aku juga memandang wajahnya yang ayu...







Aku senyum padanya...







Si Dia membalas dengan senyuman... sungguh ayu...







Kami berbalas senyuman di antara jarak yang ada...







Terdetik sebentar di hatiku berbicara...







" hai... bila la bas nak sampai ni... da jenuh menunggu... ".




SABO JE LA KAN... hehehehe....




Khamis, 17 November 2011

Movie with Ary - Al Hijab Full Movie

Links to this post
            Ko berani ke nak tengok citer ni... kang terkencing dalam suar.. gua tak tanggung!!


Movie with Ary - Sini Ada Hantu

Links to this post
            Tengok video ni... nak gelak pun ader.. takut pun ader... tapi bes layan...


Rabu, 16 November 2011

Cinta... Ary, Ayiem dan E'pul

Links to this post


Cinta
Melodi lagu ciptaan : Ary Ariasputera
Lirik Ciptaan : Ary Ariasputera
Nyanyian : Ary, Ayiem dan E'pul

Bila masa kau menuturkan kata cintamu
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku

Saat kita nikmati bahagia saat bersatu
Itulah saat cinta jadi nikmat dalam hidupku
Kau menyusunkan jiwa jiwa dalam hidupku dalam hidupku kau kasehku

Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
Maafkanlah oo.. andai kau terluka

Aku jadi lemah kerana tangismu menghiris jiwa sebakmu meruntun jiwa ( meruntun jiwa )
Aku sedar tanpa sedar hatimu telah ku lukakan tanpa sedar sayang aku menghiris jiwa

Cinta
Bila dikata dimana arusnya makna lagu cinta
Yang maseh kuburu maseh membara didada
Dimana ceritanya kuburu maknanya cintanya
Ceritanya membuka mata lalu kita
Cinta lagi cinta lagi cinta
Ku tak peduli apa yang berlaku apa sudahnya ceritaku
Yang penting dapat ku miliki kau aku bersatu... demi... cinta...

Begitulah episod cerita cinta kita
Merajuk dalam rasa sayang kaseh yang mendalam
Bagai  terbang rempuh awan yang melintang didepan
Tak peduli apa kata orang yang bisa meruntuhkan
Aku yang memburu.... rindu kepadamu
Kau selamilah hatiku yang maseh cinta padamu
Engkau yang ku sayang.... tetap kau ku sayang
Biar beribu duga aku aku cinta.... aku cinta.... aku cinta haaa...

Cinta padamu sayang maseh ku cinta
Padamu kaseh maseh ku cinta
Selamanya engkau akan ku cinta

Bila masa kau menuturkan kata cintamu ( cintamu )
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku

Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
               ( maafkanlah oo.. )
Maafkanlah oo.. andai kau terluka ( andai kau terluka )
               ( maafkanlah oo.. )
Maafkanlah oo... kau maseh ku cinta.. ( cinta cintaaa.. )

Entry yang korang bole terjah tentang lagu ni... Lagu Cinta Versi Terbaru..

Semoga korang terhibur!!!



                                 

Selasa, 15 November 2011

Cinta...

Links to this post



Bila masa kau menuturkan kata cintamu
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku

Saat kita nikmati bahagia saat bersatu
Itulah saat cinta jadi nikmat dalam hidupku
Kau menyusunkan jiwa jiwa dalam hidupku dalam hidupku kau kasehku
Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
Maafkanlah oo.. andai kau terluka

Aku jadi lemah kerana tangismu menghiris jiwa sebakmu meruntun jiwa
Aku sedar tanpa sedar hatimu telah ku lukakan tanpa sedar sayang aku menghiris jiwa

Cinta padamu sayang maseh ku cinta
Padamu kaseh maseh ku cinta
Selamanya engkau akan ku cinta

Bila masa kau menuturkan kata cintamu
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku
               
Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
Maafkanlah oo.. andai kau terluka                
Maafkanlah oo..
kau masehku cinta

 

Cinta
Nyanyian : Ary

Melodi Lagu ciptaan : Ary Ariasputera
Lirik Ciptaan : Ary Ariasputera
Tarikh Dicipta : 22 January 2010

Nak tahu entry yang berkaitan dengan lagu ni...

Live with Ary - Johan Vs Jamal Abdillah

Links to this post
             Antara dua video yang sama tapi tak serupa... kedua duanya amat mengkagumkan.... siapa tak kenal Johan Raja Lawak... siapa yang tak kenal Jamal Abdillah... kedua dua nya terbaik sepanjang zaman... mampu mencuit hati kita... mampu membuat kita menangis... ketawa... dan gembira...

             Itulah mereka... dalam episod... Seniman Menangis...





Kedua duanya... terbaik...

Isnin, 14 November 2011

Hanya Kamu Ada Aku...

Links to this post


Oooohhh... oohhh..

Bila ku lihat potret wajahmu
terbayang kisah kau dan aku
bila kau cuba untuk pergi jauh
kan ku berlari mengejar kamu

Bila cinta tak lagi bermakna
hatiku resah dan gelisah
andai kau tahu kau yang ku mahu
sepanjang hidup hati ini ada kamu selamanya

Bagaimana mungkin kau mengerti
apa yang ku mahu kepadamu
untuk mendekatimu sayang
kerna ku tak bisa mampu menipu diri ini
walau dalam mimpi ooo...

Kau yang ku sayang selalu di hati tanpamu disisi buat ku menyepi
janganlah engkau pergi membawa diri tiada penganti hanya dirimu sendiri

janganlah kau ragu
kepada diriku
janganlah kau pergi tinggalkan aku sendiri kerna insan lain

Ooohh... oohh..




Hanya Kamu Ada Aku...
Nyanyian : Ary
Melodi lagu ciptaan: Ary Ariasputera
Lirik ciptaan : Putera Amer
Dicipta pada 9 November 2011

Nak tahu tak cerita disebalik lagu ni.. kowang klik Salam Perkenalan buat Putera Amer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...