Halaman

Khamis, 31 Mei 2012

Ahad ni ader karaoke tau...

Links to this post
          Hahaha... berbulu tajuk dengor.... aper pun tak bole... ok tak tajuknyer tu... sajer jerk... tapi memang ader ahad ni.. karaoke,...


         Ahad ni memang ader karaoke... tapi secara kecik kecik ajerk pertandingannya...KRT Taman Bistari Batu Pahat yang anjurkan... tapi ary nak guna peluang ni... maklum lah... kat taman sendiri...ary nak karaoke lagu sendiri... huhuhu... boleh kerrr...

         Kalau korang nak tahu... sebuah lagu yang bertajuk "Lagenda Jali Nise" dah siap tau... Lagu ni terhasil dari idea tiga orang yang berkerja sama melalui facebook... belum pernah bersua muka lagi tau... Ciptaan Lagu oleh Ary sendiri.... Lirik pulak ditulis sepenuhnya oleh Satria Mega... dan susunan muziknya oleh IsebigHammer... Dah siap da muziknya... dah bole wat karaoke... Haa lagu tu la ary nak nyanyi... walaupun sore gua tak ganazzzz... tapi waaa tak kira... nak jugak...

        Lagi pun dah mintak izin da ngan penulis lirik lagu "Lagenda Jali Nise" ni sebab nak wat karaoke lagu tu.... maklum la.. lagu tu orang lain beum dengor lagi yang full muzik dier... perghhh gempak beb! lagu tu pun tak lama lagi nak masuk recording suara... citer citer... kemungkinan Aju penyanyi kumpulan Succes yang nyanyikan... apa pun tu baru dengor dengor... ary tunggu jerk...

         Jom dengor lagu " Lagenda Jali Nise " yang dalam bentuk demo lagi.... ni bukan full muzik tau.. demo jerk...



        Huhuhu... ok tak... ader rase tak sabo tak nak dengar full muzik dier... Perghhh memang makan dalam punyer.... susunan muzik full tu air tangan IsebigHammer tu...

        Dan yang paling bes.. bersama ary tuk berkaraoke ni... penyanyi lagu ciptaan ary "Lagu Buat Ibu" iaitu An-nur artis dari Sejuta Suara Production akan turut serta... nak tau cerita selanjutnyerr....

        Ahad ni der.... gua akan tulis lagi...



   


Selasa, 29 Mei 2012

Aku ingatkan WWE tu da ekstrem... rupanyer ader lagi yang gilerr...

Links to this post
             Siapa yang tak tahu pasal wrestling.... memang sume orang musti da tahu da... sapa sapa yang join wrestling tu kayer beb... dapat bina badan.. tahan lasak... duit dapat lagi... pompuan pun dapat... korang tengok jela... video diaorang pun korang mesti da tahu...

              Cam maner aku cakap WWE tu kayer... aku tanya pernah ker korang tengok wrestling tu penonton dier sikit ajerk... tak pernah kan... musti penuh giler.... pergh!!! lawan bola pun kadang kadang sepi penontonnya... macam maner tak kaya.... ader ker... kalau menang gusti tu dapat duit... sikit sikit tali pinggang jer yang dapat... betol tak... haaa tau pun...

              Aku pun minat jugak tengok wrestling ni... nak tahu skang ni aku minat saper....


             Ramai yang gua minat tapi yang paling gua minat Randy Orton... memang takde nyer nak melawa... dapat peluang dier rembat beb.. tak der nyer kesian..

             Apa pun aku ingatkan game diaorang da cukup ekstrem giler... samer macam WWF dan TNA larrr.. ingatkan da tahap giler da... aku baru jumpa rupanya ader tersorok wrestling yang lebih giler... yang memang terang terang gelanggang gusti tu memang penuh dengan darah... kulit tersopak... perghhh... ngilu gua tengok siot... lu orang taip... BJW dengan Japan Wrestling kat youtube,, perghh.... ganas giler...

            Pengusti dia orang tak la taff sangat sebab aku tengok ader yang badan cekeding je... tapi dia orang berani... berani giler beb.. sebab dia orang da tahu... kulit badan dia orang memang kena kopak...

           Senjata.. jangan cakap... memang guna senjata... guna lampu kalimantan.. duri dawai.. tangga dan hape hape ntah... tapi memang memang memang gilerrr..

         
            Tapi penonton nya aku tengok tak la seramai WWE... memang tak ramai.. tapi tetap ader penonton setia... haaa...

            Pengustinya kalau korang tengok betul betul.. belum start lawan da nampak... badan berparut giler... pergh... rabak berb....



           sebenarnya memang banyak game  yang harem macam ni... kalau korang nak tahu.. kena cari ajerk... yang bes pasal BJW ni ape tau... walau pun game diaorang lagi giler dari WWE... tapi bila di temu bual... rilek jerk cakap... lembut jerk... tak yah  nak terpekik terlolong cam WWE... hahaha...

              Aku bagi tengok sedutan je la video nya... kalau korang nak tengok lagi lanjut... korang carik la sendiri ye... link gua da bagi ,... pandai pandai la yer....

              



         
             Haaaa.... ni ader satu lagi video... satu lawan satu tuk korang geli geli tengok.... pelan pelan tengok ye....



Jumaat, 25 Mei 2012

Niat si ayah bergurau tapi membunuh anak...

Links to this post


      Macam ni pun bole jadik???? Tak payah pelik... sekeliling kita ni memang banyak perkara yang boleh kita guraukan.. tak kira.. kepada member ke.. kengkawan kerr... atau pada saper sajer... tapi... sedar tak sedar banyak juga perkara yang kita guraukan kan itu boleh membawa kecelakaan... macam tulah si ayah ini...


       Benda apa pun yang berkenaan dengan mesin jangan la bertaruh nyawa macam ni... menyesal pun tak berguna... ary tak tau apa yang berlaku pada anak kecil itu... tapi memang boleh parah.. memang boleh patah riuk berpusing dalam tu... mesin basuh dobi bukan macam mesin basuh biasa yang kat rumah kita tu...

       Huiii.... sayang kan la anak kita...





Khamis, 24 Mei 2012

Debat PTPTN.... Apa Pula Pendapat Korang?

Links to this post
       



         Pastinya ramai yang dah tahu.. isu PTPTN ni telah menjadi salah satu isu terhangat pada tahun ni... Kali ni ary letak video Debat PTPTN antara Khairy Jamaluddin dengan Rafizi Ramli 22 Mei Lepas... Jom tengok AKSI PANAAAZZZ mereka...



        Hmmm.... Bile korang dah tengok... dah selami... aper pendapat korang..? Saper yang korang sokong...???? Persoalan demi persoalan... erk? Pening ker...?? Tapi... apa pula pendapat korang...???

       Bagi ary... jangan marah ye... ary tak sokong sesiapa cumer just pendapat....

1) Kalau dah utang tu kenalah bayar... apa apa hutang sekali pun kita kena lunaskan... lagipun masa perjanjian dengan PTPTN tu kan masing masing bersetuju syarat yang ader... PTPTN pun tak paksa nak ambik... 

2 ) Kalau dikatakan menjadi masalah hutang negara semakin bertambah sebab hutang PTPTN, serulah peminjam PTPTN tu bayar... Benda apa pun.. asyik bagi jerk pinjam tapi tak bayar boleh bangkrap... lagi nak di batalkan terus... makin la bangkrap...

3 ) Korang yang dah belajar tinggi tinggi.. dah tentu dapat kerja yang baik.. gaji tinggi.. takkan la tak boleh nak bayar sedikit demi sedikit.... lain lah aku ni... kerja kilang jerk... gaji nak dapat seribu punnn susah... tapi dapat hidup serdehana yang cukup segalanya...

4 ) Memang bagus ader PENDIDIKAN PERCUMA... cuma takut lebih banyak yang tak menghargai PENDIDIKAN PERCUMA itu berbanding Pendidikan yang berbayar seperti sekarang... sebab tak payah bersusah payah nak bayar... jadi belajar pun santai jerk...

5 ) Budak belajar darjah satu pun... mak bapak kena bayar sekarang.... Tak kan belajar yang tinggi tu, yang memang kompom keluar gaji tiga empat ribu nak belajar secara PERCUMA... ????

6 ) Seandainya... kerajaan laksanakan PENDIDIKAN PERCUMA tu... korang hargailah... sebab itulah peluang sebesar besar peluang yang korang dapat... gunalah kepakaran korang untuk berkhidmat memajukan negara... sebab walau apa pun yang berlaku kat negara kita sekarang... kita sebenarnya beruntung... amat beruntung... dan teramat amat beruntung di lahirkan di Malaysia... bumi tercinta kita ini... sebab kita tak perlu berperang bergaduh untuk sesuap nasi seperti negara lain.... yang perlu dekat negara kita ini... RAJIN BERUSAHA.... pasti ader rezki lumayan buat kita..... Insyallah...

Dan... Apa pula pendapat korang???




Selasa, 15 Mei 2012

Maseh mencari insan yang berani ni.....

Links to this post
          Apa la... koman la sikit... huhuuhu... tak de la.. sebenarnya ary tak kisah pun.. tapi ary maseh mencari insan insan yang berani.. yang pastinya berminat... hmmmm... ader ker... pasti aderrr kann...


         Ary tgh wat kontest ni... kontest karaoke... ala.. jangan bimbiang pasal minus one... pastinya ader... cuma nak tak nak korang jerk... adiah? ader... pasti la ader... tapi korang baca la dulu syarat syaratnya... baru baca adiah... ader kekurangan ker... pssttt... cakap la... ary bukan pandai sangat buat kontest ni.. baru nak belaja... kalau korang tak cakap... maner la ary tau kan...

         Jom la join... kontest sempena Hari Ibu ni... anggapla video yang korang rakam dan buat tu di tujukan buat ibu kowang sendiri... pasti mereka sebak... percayalah...

         Jom usha kat sini....

 
         Yang berminat tu ary ucapkan terima kaseh... dan semoga berjaya... dan pada yang tak menyertai kontest ary kali ni... terima kaseh... kesudian kowang dengar lagu yang menjadi petaruhan dalam kontest ary kali ni pun dah cukup bermakna buat ary...

         Salam sayang buat kowang.... kalau bole jemputla kawan kawan masuk.. ye.. ajak join... biar meriah sikit... berani tak...? jom arrr...

         Jom kita dengar lagu yang ary nak kowang nyanyi tu dalam kontest ary kali ni... " Lagu Buat Ibu " nyanyian adik An-nur...


          Haa... macam maner... buat la video.. nyanyikan lagu ni dan hantar kepada ary... ary nak dengar jugak nyanyian kowang.... kat bawah ni... video karaokenya...


          Selamat mencuba... nyanyikan lagu ini buat Ibu kowang.... huhuhu... sedihnyerrr....


Segmen " Jom Berkaraoke Bersama An-nur "

Links to this post
          Yearrrghhhh....... Selamat Hari Ibu semua... maseh belum terlambat lagi.. dan tak akan terlamabat untuk ary mengucapkan Selamat Hari Ibu.. sebab... Hari Ibu ialah hari yang patutnya kita sambut setiap hari.. betul tak..?


           Huhuhu... kali ni ary nak buat segmen berkaraoke laarrr... kowang nak tak.. sempena Hari Ibu ni tentulah Lagu Buat Ibu kan... Kowang berani tak...? Apa lagi der... tunjukkan bakat anda...

           Ok la... secara ringkas lagu yang ary nak kowang karaokekan ni adalah sebuah lagu yang bertajuk "Lagu Buat Ibu" yang mana lagu dan lirik ciptaan ary sendiri dan muziknya diolah dan di susun oleh saudara Shamz dari Sejuta Suara Production... dan dinyanyikan oleh adik An-nur yang berumur 12 tahun.. berasal dari Skudai Johor bahru. Adik An-nur juga adalah artis bawah naungan Sejuta Suara Production. Ringkas jerk ceritanya... huhuhuhu....

           Sekarang.. tibanya syarat syarat segmen ini... jeng... jeng... jeng...

Syarat Segmen " Jom Berkaraoke Bersama An-nur "

1) Hafal dan hayati lagu ini.. ibaratkan kowang... menyanyikannya lagu ini buat ibu kowang sendiri..

2) Rakam video semasa kowang nyanyikan lagu ni, gunakan kreativiti anda edit video... sebab video kowang bole di tujukan buat ibu kowang sendiri... bila da siap... up loadkan video kowang tu ke youtube mengunakan tajuk...

" Lagu Buat Ibu... An-nur ( cover by ........... )

cover by tu.. tulis nama kowang sendiri tau.... 

3) Buat satu entry khas mengenai segmen ini dan gunakan gambar kat atas tu sebahagian dari entry kowang dan letak video yang kowang rakamkan tu... tulis entry tu mengunakan tajuk...
" Jom Berkaraoke Bersama An-nur "

4) Bila da siap.. letak link entry kowang pada komen entry ary kat bawah ni... kalau kowang tak der blog.. cukup sekadar letak link video kowang kat komen entry ary ni... mudahkan...

5) Itu jerk... syaratnyerrr..... huhuhuhu.... opss... 
tarikh tutup: 31 May 2012 


Hadiah Buat Peng 'cover' terbaek....

Hadiah Pertama...
- Duit topap hp RM 50 atau kiriman wang melalui pos ke alamat rumah kowang
- Satu entry khas buat kowang, video kowang dan blog kowang
- video kowang akan di masukkan dalam list video channel youtube ary di http://www.youtube.com/ariasputera
- Cenderahati dari Ary dan An-nur ke alamat rumah kowang

Hadiah Kedua...
- Duit topap hp RM 30 atau kiriman wang pos ke alamat rumah kowang
- Satu entry khas buat kowang, video kowang dan blog kowang
- Video kowang juga akan termasuk dalam list video channel youtube ary di http://www.youtube.com/ariasputera
- Cenderahati dari Ary dan An-nur ke alamat rumah kowang

Hadiah Ketiga...
- Duit topap hp RM 20 atau kiriman wang pos ke alamat rumah kowang
- Satu entry khas buat kowang, video kowang dan blog kowang
- Video kowang juga akan termasuk dalam list video channel youtube ary di http://www.youtube.com/ariasputera
- Cenderahati dari Ary dan An-nur ke alamat rumah kowang

Hadiah 10 video Terbaek
- Satu Entry khas buat Kowang, video kowang dan blog kowang.. semua ary promote
- Cenderahati dari Ary dan An-nur ke alamat rumah kowang


Hadiah Buat semua peserta...
- Semua video peserta akan ary letak dalam entry ary setiap seorang sekali gus ary promotekan sekali blog kowang

Dan Ader lagi....   Bonus Buat Hadiah Pertama...
- Lagu ciptaan secara spontan atas permintaan kowang... tak kisah la kowang nak hadiahkan pada sapa lagu tu... nak letak nama awek ker.. ponnn bole... insyallah ary pasti siapkan... special punyerrrr....

****************************************************************

Maaflah hadiah wang tu mungkin tak berapa banyak... maklum lah belum ader sponsor lagi.. ader saper saper nak sponsor hadiah ker... kalau ader... alhamdulillah... bole... bole...

Dah jom....Apa lagi... jom Berkaraoke Bersama An-nur... nyanyikan buat Ibu kowang yang tersayang...




Klik Sini Kalau Nak Dengar Nyanyian An-nur... Dan Selamat mencuba....


Ahad, 13 Mei 2012

Selamat Hari Ibu Semua... Ader Contest Berkaraoke Ni Tau..

Links to this post
          Selamat Hari Ibu Semua... Apa pun hari ibu sebenarnya bukan lah ari ni jerk patut kita sambut... sebenarnya patut kita sambut setiap hari... jangan la sesekali buat hati ibu kita terguris... Betul tak...? Sempena Hari Ibu yang kita sambut pada hari ini... ary nak buat contest ni... hahaha...jeng.. jeng.. jeng...


          Ary nak ajak kowang semua berkaraoke.... kira contest arrr ni... karaoke lagu baru ni... berani tak kowang nak karaoke ni... sajer nak ajak kowang test suare....

         Tapi entry ary ari ni sebenarnya baru mukodimah je la dulu.. . huhuhuhu.... nak tengok sambutan kowang macam maner... huhuu...

         Kowang dengar lagu nyer dulu....hayati lagunyer dulu... kowang rase la bole ke idak ye... Segala syarat, video karaoke ke.. akan ary push kan semua dalam satu entry pagi pagi besok... perghhh!!! Memang kena bersabar la kowang... 

         Kali ni ary buat contest syarat mudah ajerk... yang penting uploadla kat youtube nanti....

         Apapun jom dengar lagunyer dulu... mungkin pasti ader yang dah dengar.. tapi karaoke blumkan... hahaha.... jom dengar "Lagu Buat Ibu" nyanyian adik Annur...




Lagu Buat Ibu
Nyanyian : An-nur
Artis Naungan Sejuta Suara Production

Lagu & Lirik Ciptaan : Ary Ariasputera
Muzik Compose By Shamz ( Sejuta Suara Production )

Senandung malam
tak ku rasa dingin
Sepiku hiba
Jauh membawaku
Rindu ku teramat ku rindu
rindu padamu ibu

Tiada lain
Yang kini ku impikan
Menjunjung kaseh
Kasehmu ke syurga
Izinkanlah aku kembali
Disisimu abadi

Berderai air mata
Bila ku teringat salah dan silapku
Berdosanya diriku
Tanpa sedar melukai hatimu
Kerna hatiku yang dulunya megah
Kini layu merindui kamu
Hanyalah padamu ibu

Maafkan aku
Kernaku kau derita
Maafkan aku
kerna ku kau tersiksa
Ampunilah diriku ibu
Biarku sujud kakimu

Ibu..


Nantikan syarat contest, video karaokenya.... entrynya pada 14 May 2012.... 

Jom join......... ajak kenkawan sekali.... 
nyanyikan lagu ni buat Ibu anda.....


Jumaat, 11 Mei 2012

Korang rasa tak???

Links to this post
       


        Aku cuma nak minta pendapat...korang rasa tak apa apa dalam hati korang bila dengar lagu ni... 

   
    Lagu ni aku tulis liriknya.. aku cipta melodinya... untuk gadis yang bernama Nuraini... dan lagu ini juga telah di nyanyikan oleh sahabat aku Isa Ahmad atau facebooknya Mohamad Nor Isa yang juga... secara kebetulan juga.. aweknyer juga nama Nuraini... amacam?? Ader.. kene mengena tak..??

      Korang komen la dengan ikhlas tau... nak tau jugak pendapat... huhuhu...




Kasehku Nuraini
Nyanyian : Isa Ahmad

Ciptaan Lagu & Lirik : Ary Ariasputera
Hak Cipta Terpelihara @ Copyright

Aini dalam jiwa telah ku haluskan
Dalam rindu telah kusisipkan
Agar sampai pesananku

Padamu aini walau deras ombak yang menghempas
Walau kuat ribut yang menghalang
Kan ku tetap disisimu

Chorus :
Usah lagi kau ragu kaseh hadir dariku
Dalam jiwa ini hanya wajahmu oh sayang
Kan ku rempuh segala badai biar berderai
Hanya untukmu seorang insan yang kusayang

takkan mungkin kasehku goyah lalu menghilang
dalam hati ini hanya cintamu oh sayang
tak ku gentar selagi engkau ada disisiku
hanya bersamamu aku bagai bernyawa ooo

Kasehku nuraini ada jiwa ada rasa cinta
Ada makna dalam kata kata
Ku susun indah buatmu
Malam bila bintang mula memuji
Tanda kaseh suci rasa ikhlasku padamu nuraini.. ooo..
Kekasehku Nuraini




Khamis, 10 Mei 2012

Sesekali.. macam ni... bukan selalu...

Links to this post
         Kalu nak ikutkan ni memang pertama kali la macam ni... ary bukan pandai sangat pun... nak memandai pun.. tak la pandai jugak... separa pandai la kot... hahaha...


          Ary pun tak de la pandai sangat main drum ni.. selalu salah kalu main... tapi ahad lepas rasa bes la.. sebab dalam 3 drummer yang ader masa tu.. ( termasuk ary la).. die bole amik video masa ary main drum.. masa tu dari pagi sampai petang satu lagu jerk ary main... lagu Ukays " Kulepaskan kerana terpaksa"... lepas jerk main.. ary trus mintak blutooth ngan dier.. ye la... ary nak tengok... pastu nak bagi korang tengok...

          Ok ke tak ni??????



        Terima kaseh ye... camera man yang sudi tu... huhuhuhu....


Rabu, 9 Mei 2012

Aku Ada Kamu Adira...

Links to this post
          Aku kali pertama dengar lagu ni.. sedap jugak... baru kejap td cari kat youtube... dengar lagunya sendiri... sebab kali pertama dengar.... aku...



            Sebab.. kali pertama aku dengar lagu ni dari adik Annur sendiri... dia nyanyi lagu ni masa nyanyi kat majlis kawin Maisarah dan Edie ahad lepas... cumer sayang.. masa rakam terrrrrrr stop sebab memory penuh,,, hampeh betul... tapi ini antara video terbaek yang dapat aku rakam... jom layan...



           Sedapkan suara dier...


Ary dan Annur... istimewa buat korang..

Links to this post
          Selayan mana pun....tak bole celen yang ni... bukan nak memuji... korang tak terasa ke hapa hapa...tak kan la.... kalau da gelap ader cahaya... tu la umpamanya.. hehe... apa yang baru... aku akan cuba berkongsi kat korang... tapi harap dapat la korang sudi sudi jugak la ye...


           Aku cuma sekadar berkongsi... inilah lagu kedua yang aku berikan kepada adik Annur untuk di jadikan single keduanya selepas single pertamanya berjaya dirakamkan iaitu Lagu Buat Ibu...

           Memang nama Adik Annur ni agak asing bagi korang... tapi inilah hasil karya aku yang dapat aku persembahkan buat korang... aku harap korang suka...

          Video ini di rakamkan pada 29 january 2012.. iaitu 2 jam selepas aku bagi lagu ni dengan adik Annur, aku dengarkan, aku nyanyikan lengok lagunya pada Adik Annur dan dia nyanyikan... Alhamdulillah semasa dia terima hasil karya aku ini dia suka... alhamdulillah.. sekali lagi aku bersyukur...

         Lagu ni aku da serahkan kepada Sejuta Suara Production dimana adik Annur bernaung sekarang untuk di edit muziknya secara elektronik... 

         Kita sama sama nantikan...." Berikan Aku Cahaya " terbaek untuk korang...


Selasa, 1 Mei 2012

Baru belajar....

Links to this post
         Umur da nak 100 tahun... baru nak belajar.. aper la... orang lain da maju kedepan.. kita maseh merangkak lagi... tak per.. ni baru percubaan pertama ary... eh? pertama ker... heh.. sbenarnya tak la jugak...


           Apa pun ni maseh percubaan ary dalam merakam lagu... maseh belajar lagi... susah sebenarnya nak susun muzik... penin kepala nak perah otak...

           Lagu ni lagu terbaru ciptaan ary.. lagu? lirik ciptaan ary... muzik ary buat gak.. ary susun sendiri dan rakam guna Mixcraft.. kalau ary simpul kan sendiri muzik ni.. ketegori belasah dan simple tak... hahaha...

           Apa la... apa pun jom sudi sudi kan dengar...


          Amacam... bole ker haaa...? baru belajar la katakan...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...