Halaman

Isnin, 18 April 2011

Cinta versi asal...

          Assalammualaikum kawan kawan.. apa yang aku nak cerita kali ni ialah sebuah lagu dan lirik ciptaan aku yang aku beri tajuk " Cinta "... lagu yang aku cipta pada 22hb Jannuary 2011 jam 8 pg... apa yang menarik tentang lagu ni...  korang layan la ye...
         
          video kat bawah ni adalah video lagu " Cinta " yang asal, maksudnya lagu yang tiada tokok tambah laa... Harap enjoy yob... lagu ni baru lagi.. aku akan sertakan lirik sekali.. ble la kite nyanyikan sama sama ye...



uhh.. syahdu giler ahh... hahaha.. tapikan aku sendiri pun tak percaya aku ble cipta lagu ni.. korang baca lirik lagu " Cinta " kat bawah ni.. ulang balik video pah tu kita nyanyi la sesama.. bole tak? bole? sayang korang...


Cinta ...
Lagu & lirik ciptaan : ary ariasputera
Tarikh dicipta : 22 January 2011 0800am
Facebook gallery ariasputera @ facebook diariku ariasputera
http://www.youtube.com/ariasputera

Bila masa kau menuturkan kata cintamu
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku

Saat kita nikmati bahagia saat bersatu
Itulah saat cinta jadi nikmat dalam hidupku
Kau menyusunkan jiwa jiwa dalam hidupku dalam hidupku kau kasehku

Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
Maafkanlah oo.. andai kau terluka

Aku jadi lemah kerana tangismu menghiris jiwa sebakmu meruntun jiwa
Aku sedar tanpa sedar hatimu telah ku lukakan tanpa sedar sayang aku menghiris jiwa

Cinta...
Padamu kaseh maseh ku cinta
Selamanya engkau akan ku cinta

Bila masa kau menuturkan kata cintamu
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku

Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
Maafkanlah oo.. andai kau terluka
maafkanlah ooo.. kau maseh ku cinta




             Jangan lupa beri komen tau.. tapi untuk pengetahuan korang juga.. lagu "cinta" ni juga ada versi terbaru... dimana ada persembahan aku bersama Ary And The Gang... lagu versi terbaru ni melibatkan 3 penyanyi, dan tambahan plot lagu bahagian rap dan part high key... korang ble dengar.. jangan tak caye lagu cam ni pun ader rap tau.. kalau korang nak tengok video latihan dan video semasa saringan untuk persembahan kami korang klik sini..

             Kalau korang nak tengok persembahan kami Ary and The Gang membawa lagu " Cinta " versi terbaru di Restoran Grand Sea View Tanjung Labuh Batu Pahat di anual dinner Munchy 19 hb Mac 2011 korang ble klik kat  sini.

             Dan lagu " Cinta " ini juga telah di coverkan.. dinyanyikan semula oleh saudara Jamalluddin dalam episod di arkib blog aku " lagu aku di kartonkan " nak dengar tak? jom klik sini.

             Huhu huhuhu... macam macam ader... jom klik klik.... komen komen..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...