Halaman

Isnin, 5 September 2011

Qontest SALAM LEBARAN.. Original dari Ary Ariasputera...

            Assalammualaikum buat semua.. buat pembaca entry ary yang amat ary berterima kaseh...

            Rasanya ni kali pertama ary buat entry dan beri kod gitar lagu ciptaan ary... sebenarnya ary buat ni semua sebab ary nak ucapkan TERIMA KASEH!!! Diatas sambutan dan resporn yang begitu baik terhadap lagu raya ciptaan yang kedua ary iaitu lagu SALAM LEBARAN.... terima kaseh sangat sangat...

Time Kacehh...

           Ary bersyukur sangat dengan resporn yang korang berikan... rata rata amat menyukai lagu raya SALAM LEBARAN... walaupun lagu ni belum lagi tersenarai dalam carta radio.. cewaahhh!!! tapi kerana kowang larr lagu SALAM LEBARAN ini terasa bagai berada di dalam lingkungan bersama lagu lagu raya yang ada...

           Seperti yang korang sedia maklum... kita selalu mendengar lagu lagu raya yang baru... dan ianya amat susah untuk menyaingi atau menjadi sebahagian lagu raya yang menjadi kegemaran... kebanyakkan lagu lagu raya yang baru tidak begitu menepati pilihan kita bila mendendangkannya...

          Lagu raya SALAM LEBARAN ciptaan ary juga adalah baru, apakah mungkin menjadi pilihan korang untuk didengarkan pada hari raya yang akan datang? Hanya korang saja yang dapat beri jawapan...

           Dan kerana ini juga ary nak buat lagi satu kontest yang ary beri tajuk...

    QONTEST SALAM LEBARAN... ORYGINAL DARI ARY ARIASPUTERA...

          Walaupun hari raya semakin berlalu... tapi hangatnya masih ader... berpegang pada prinsip "rayakan sebulan" ... hehehe.. melampau larrr tu kan...

          Ok... kita terus saje pada kontest baru ary... apa yang ary nak korang buat cuma "cover" kan lagu SALAM LEBARAN  ini... dalam bentuk video... memakai baju raya... buat ucapan raya.... menyanyikan lagu SALAM LEBARAN dengan penuh perasaan... dan yang paling penting selitkan nama ary sebagai pencipta melodi lagu dan lirik lagu SALAM LEBARAN. Bole tak....?

          Jangan takut... sebab ary akan permudahkan kontest ary kali ni... sebab ary akan berikan kod gitar SALAM LEBARAN yang oryginal dari ary... mudah tak...?

          Ok... ary akan beri syarat secara formal pulak kat bawah ni... korang baca btul btul ye...

Syarat QONTEST SALAM LEBARAN... ORYGINAL DARI ARY ARIASPUTERA

yang pertama
          sudi sudikan larrr follow blog ary yang tak seberapa ni... yang ni tak paksa ye... cumer bagi tau jer..

yang kedua
          Buat satu entry mengenai kontest ary ini... tak kisah la apa pun korang nak tulis janji ader.. dan beri tajuk QONTEST SALAM LEBARAN... ORYGINAL DARI ARY ARIASPUTERA... dan berikan link entry korang pada komen entry ary kat bawah... ni kira entry pendaftaran larr ni...

yang ketiga
          Buat satu video yang bertemakan hari raya... maksudnya pakai baju raya larr.... kenalkan diri dan buat ucapan hari raya... tak kira la korang nak ucapkan macam mana... tapi WAJIB selitkan nama ARY ARIASPUTERA sebagai pencipta melodi dan lagu SALAM LEBARAN... huhuhu... penting ni..

 yang keempat
          "cover" kan lagu SALAM LEBARAN, tak kira korang nak main alat muzik apa,gitar ke. piano ke, seruling ke atau tabla ke... dan tak kira korang nak gubah muzik macam mana... ikut cara ary main gitar ke hapa ke... yang penting melodi lagu JANGAN DI UBAH... sebab ary amat pentingkan originaliti.

yang kelima
         last sekali bila video da siap... buat lagi satu entry untuk memperkenalkan video korang... dan beri tajuk SALAM LEBARAN BERSAMA ARY..juga beri link korang kat bawah ni... the end.

*********************************************************************
         Amacam bole tak...? Ok... kiter usha macam mana ary cari pemenang... Ary ingin mencari video yang paling ceria sekali... maklumla... kater video hari raya... video korang ni sampai ke hari raya bila bila pun korang bole simpan... so... buatla yang paling ceria... nyanyi ramai ramai pun bole... tapi ary masih pentingkan ORIGINALITI  lagu SALAM LEBARAN. Markah dari ary 50%

          Dan markah 50% lagi... bergantung kepada yang "like" video korang di entry ary... setiap video korang akan ary review satu persatu, maksudnya satu video satu entry ary akan tulis dan secara percuma juga blog korang juga ary review secara ringkas dalam entry tu,... so.. terpulang la pada korang macam mana nak suh orang like nanti... entry review buat korang ary akan letak link nyer di komen SALAM LEBARAN BERSAMA ARY yang korang buat... bole tak?

yang kat bawah ni hadiah nyer pulak....

 VIDEO YANG TERBAEEKK... ary beri duit raya RM50... blog korang sekali lagi akan ary review dalam satu entry khas... dan sebuah cenderamata dari ary akan ary kirim ke rumah korang... buat kenangan...

VIDEO YANG KEDUA TERBAEEK... ary beri duit raya RM 30... blog korang jua ary akan review dalam satu entry khas dan juga sebuah cenderamata dari ary buat korang

VIDEO YANG KETIGA TERBAEEK... ary beri duit raya RM 20... blog korang juga ary akan review jugak bersama ary kirim sebuah cenderamata dari ary...

jangan lupa... setiap penyertaan akan ary review blog anda secara ringkas bersama video korang... ary tak dapat beri hadiah banyak sangat... ary cuma nak berhibur dengan korang... berkongsi dengan korang... apa yang paling penting...  korang memang bes.. korang memang sporting...

          Untungnya.. ary promote korang... dan korang promote ary.. kita saling membantu dan juga korang berpeluang menyanyikan lagu SALAM LEBARAN ni sebelum artis nyanyi tau...

Jom kita usha video lagu, lirik dan kod gitar SALAM LEBARAN.. jom...






SALAM LEBARAN
Melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary Ariasputera
Tarikh di cipta : 25 Ogos 2011
Nyanyian : Ary


Intro: Am


Am                           Dm
Setahun sudah kita leka mengejar dunia
G                                C
dan tanpa sedar ada jurang antara kita
F                                G
helakanlah nafas panjang rindumu
E                             Am
agar terjalin lagi sillahratulrahim


Am                          Dm
Betapa aku maha rindu kisah lama 
G                                       C
berutus kad raya pelbagai warna dan bentuknya
F                              G
dan lebaran ini ku nyanyikan lagu
E                           Am
agar terpahat indah dihatimu


                    C                 G
Hanya ku pinta sekeping doa tulus
              Dm                         Am
buat ku sulam kita anyam detik yang indah
                   C                        G
hanya ku pinta agar kau memaafkan
            Dm                    E
salah silap kita saling bermaafan


Am                            Dm
Selamat hari raya ku ucap pada semua
    G                           C              Am
mohon ku mohon maaf zahir dan batin
Am                         Dm
selamat hari raya marilah kita gembira
        G                           C            Am
menyambut syawal indah rasa kesyukuran


F          G      Am
Selamat hari raya...






Buat semua... sekali lagi ary ucapkan selamat hari raya.. maaf zahir dan batin... SALAM LEBARAN buat semua.... SELAMAT MENCUBA!!!!

TARIKH TAMAT KONTEST : 25 September 2011

Link blog SALAM LEBARAN : http://ariasputera.blogspot.com/2011/08/salam-lebaran-buat-semua-ary-dendangkan.html
Link SALAM LEBARAN di facebook : http://www.facebook.com/event.php?eid=205550199508122
Share video di youtube : http://www.youtube.com/watch?v=G9lJkHW0zAU






5 ulasan:

Farah Liyana berkata...

menarik. ni kena plan bebetul video ni hihihihihi

[kurakura] berkata...

seronok . macam nak join . tapi tak reti main gitar . :(

yad'z berkata...

alohhhhhhhh..... tak geti..... =(

hafrawiey ozakawa berkata...

x reti..btw..follow back at http://hafrawiegeek.blogspot.com/

WuMing berkata...

Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...