Halaman

Sabtu, 3 September 2011

SALAM LEBARAN... Buat semua ary dendangkan lagu raya ciptaan terbaru...

                   SALAM LEBARAN.... Salam Aidilfitri.... Selamat Hari Raya Semua....

        Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Setelah sebulan kita berpuasa...akhirnya esok kita da nak raya daa...                       Selamat Hari Raya to u oollll....

           
            Sempena menjelang hari raya yang bakal tiba pada hari raya esok... ary nak menulis, nak mempersembahkan sesuatu yang mata istimewa buat korang... yang selama ini menyokong ary dalam berkarya...

            Walaupun pada dasarnya... siapalah ary ini.. apa la sangat tentang karya karya ary... dan ary juga tak di iktiraf mana mana pihak atas segala karya karya ary... namun ary begitu puas... dan kepuasan itu bertambah... semakin bertambah bila korang suka akan hasil karya ary... dan ianya selalu ibarat satu bonus buat ary... terima kaseh semua... ary amat menghargai di atas segala sokongan korang...

            Pada hari ini, ary menulis dengan penuh rasa senyum...  kerana ary nak memperdengarkan sebuah lagi hasil karya ary... yang rasanya amat sesuai untuk kita menyambut hari raya esok...

            Ary ingin mempersembahkan sebuah lagi hasil karya ary... sebuah lagu yang amat istimewa.... dimana lagu tu melodi lagunya... liriknya... adalah ciptaan ary sendiri... dan lagu itu telah di beri ilham oleh Allah kepada ary pada jumaat 25 Ogos 2011... syukur kepada-Nya ya amat... malah dipermudahkan ary merakam lagu tu dalam bentuk video... seterusnya upload ke facebook, ke youtube... dalam masa 4 jam pada 28 Ogos 2011... ary dapat selesaikan sebelum ary bertolak dari Batu Pahat ke Terengganu.. alhamdullillah amat..

            Korang dengarkan ye... kalau sudi komen sekali... kalau boleh sebarkan lagu ini dengan kawan kawan ye... jom kita dengar...




            Amacam.. korang suka tak... ary sertakan sekali lirik lagu ni ye...

SALAM LEBARAN
Melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary Ariasputera
Tarikh di cipta : 25 Ogos 2011
Nyanyian : Ary


Setahun sudah kita leka mengejar dunia
dan tanpa sedar ada jurang antara kita
helakanlah nafas panjang rindumu
agar terjalin lagi sillahratulrahim


Betapa aku maha rindu kisah lama 
berutus kad raya pelbagai warna dan bentuknya
dan lebaran ini ku nyanyikan lagu
agar terpahat indah dihatimu


Hanya ku pinta sekeping doa tulus
buat ku sulam kita anyam detik yang indah
hanya ku pinta agar kau memaafkan
salah silap kita saling bermaafan


Selamat hari raya ku ucap pada semua
mohon ku mohon maaf zahir dan batin
selamat hari raya marilah kita gembira
menyambut syawal indah rasa kesyukuran


Selamat hari raya...

              Alhamdulillah... ary memang bersyukur dapat ilhamkan lagu ni... doakanlah ye.. agar lagu ni dapat tempat yang seeloknya... untuk pengetahuan korang juga... lagu SALAM LEBARAN ni merupakan lagu hari raya ciptaan ary yang kedua... lagu hari raya ary yang pertama bertajuk GEMA DI AIDILFITRI.. korang bole klik http://ariasputera.blogspot.com/2011/08/lagu-raya-ary-yang-pertama-gema-di.html kalau korang nak dengar...

              Dan kalau korang nak riki riki sambutan lagu ni di facebook.. korang ble singgah sini gak.. klik http://www.facebook.com/video/video.php?v=249494078424343&comments

             Ok la semua... dari ary.. SALAM LEBARAN..salam muhibah... salam hari raya.. salam iadilfitri buat semua yang telah sudi membaca entry ary ini... jangan lupa ye.. komen sekali tau... sebar sebarkan lah lagu SALAM LEBARAN ini pada kengkawan ye.. Jangan lupa doakan ye... mana la tau kita dapat dengar di radio lagu ni tahun hadapan.....

             Assalammualaikum... Muaah....!!!!


~ Komen anda ary balas di blog anda ye.... terima kaseh u oll yang sudi komen... ~

21 ulasan:

yad'z berkata...

wah... nice.....
pandai ary buat.... ^^

faizlaster berkata...

salam..blog awak pon ape kurangnya...selamat hari raya ok...

Cik Siti Aziz berkata...

lirik bagus..^_^

mira razak berkata...

nice. selamat hari raya. :)

FaKArePa!n berkata...

sdap lagu ary ni..retis ke??hihi

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

wahhhhh .. bestttt . melodi dan lirik sekali . ingat tadi lagu style slow rupanya rancak . terhangguk2 Tia :)

cira nd berkata...

sukeeeee... thumb up ^_^

K O R I E berkata...

salam,
selamat hari raya jugak..

mengenai lagu..
lirik boleh dikomersialkan.
ok la..
suara perlu ditingkatkan lagi.
but still enjoy la bila dgr..

nice try..

..cik gugu.. berkata...

selamat ary rye.. nice lah.

syrupmasin berkata...

wah..wahh..cool lah..slmt hari rayee :)

nini berkata...

best !!!! wah kalau ada orang buat lagu untuk saya kan best..haha

WuMing berkata...

Best Bro... Dah dengar sampai Habis... WuMing juga main Music.. Tapi tak laa pandai sangat..

Lagu Langsung laa tak tau buat.. Tapi Ary Memang kelasss..

Teruskan... Harap suatu hari nanti akan berjaya menjadi artis di arus perdana...

cayob berkata...

waaa ada ada video..mantoplah.
ini nak tegur sikit...maaflah ye...untuk menambah baik lagu awk. Sya suka orang macam awk..berani!!

lirik awk tu...lari-lari sikit..maksudnya lirk awk lebih bagi ada...macam...a,b,a,b!

Lagi satu, next time..cuba fokus pada part chors lagu...kasi power da!!...apa2 pun teruskan usah geng!! Lebih banyak awk buat lagi...lebih banyak awk dapat belajar darinya!

http://cayob.blogspot.com/

Novelgurl berkata...

Salam lebaran ^^

best jgk...rancak =)

KRE@ZURA!!.. berkata...

like2

N A T A S Y A ツ berkata...

wah, syok !
tahniah , tahniah :D

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin jugak :D

Wuming berkata...

Sebenarnya dah follow lama dah Blog ini...

Ini saja bagi gambar ke depan... He.he..he..

Klip yang Ary buat bagi member nyanyi dan salah lirik pun dah tengok..

Sejak itu laa follow..

ciksu berkata...

wahhh keberanian n kreatif ary mmg tbaik..by the way..
SELAMAT HARI RAYA (",)

WuMing berkata...

Boleh punya.. asalkan kita terus berusaha...

Dulu masa Amy Dan Search pi KL pun susah jugak.. Kita tak tahu dan tak kenal..

Dah nama jadi Ikon... baru orang kenal..

Itu lah asalnya Rock "Car Park" atau orang panggil "Rock Kapak"

Bukan macam artis sekarang... senang sangat...Itu sebab lagu mereka tak berkualiti berbanding dengan artis Rock dulu...

Ary nak maju dan dikenali... buat lagu yang berkualiti.. juga ikhlas..

WuMing Sokong....

Sarah Khan berkata...

wahhhh sangat impressed dgn org yang pandai petik / main gitar ni ;)

Faz_cs berkata...

Nice...muzik pun ok... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...