Halaman

Isnin, 12 Mac 2012

Kasehku Nuraini? Kenapa Aini?

             Asssssssssssssalaaaaaaaamualaikummm.... mak oi, berape punye panjang daaaa.... korang jangan penin plak nak jawap.. jawap cam biase jerk.. huhuhu... salam mesra, salam bahagia dari aku...buat korang yang sudi mengkuti cerita cerita aku...

            Dalam saat demam ni pun maseh nak menulis, kalau korang nak tau.. aku da berjaya mencutikan diriku dengan jayanya selama tiga hari selepas kita sambut hari perkeja... abih arrr aku bulan ni.. porak peranda la gaji aku gamaknya...huhuhu... tu la.. sape suh demam.. sakit mate lagi... apa raaa..

            Tak pe la kan.. tu bukan penting sangat pun.. bukan korang ble amik demam aku pooong... kalau bole amik.. sapa la yang mau... kui kui kui.. okla...what the tajuk story mory aku kali ni...? Haaa... kali ini special sikit.. tentang lagu dan lirik ciptaan aku lagi yang bertajuk Kasehku Nuraini.. persoalan? kenapa kasehku nuraini..?? kenapa tidak kaseh mu nuraini?/ siapa pulak si aini tu?? kaseh sape pulak yang dibagi tu? Kenapa? kenapa? kenapa? hahaha.. jeng jeng jeng... ahaks!

             Huuhuhhu... berape punya banyak tanya da... tapi kenapa lagu ni special ek? ele.. lagi mau tanye.. hehehe...

             Ada story mory yang sedih dan gembira kat sini tentang lagu ni.. biase la kan hehehe... okla.. aku cerita jugak.. korang dengar ye...

             Lagu Kasehku Nuraini ni adalah satu satunya... ( setakat ini ) dinyanyikan penuh oleh bukan aku sendiri, maksudnye lagu dan lirik ciptaan aku tapi nyanyian orang lain laarr... ader rakaman handset aku nyanyi lagu ni.. tapi tak yah la aku tunjuk kat korang kan... sebab tu bukan untuk di pamerkan... tu untuk rahsia kerajaan ajerk.. hek..

             Lagu ni bole di ibaratkan suatu kisah bernar... maksudnya si penyanyi lagu ni memang kasehkan si aini laaa... tu pun korang tak tau.. huhuuhu memaang arrr korang tak tau kan... lagi mau tanya...heh..

             Lagu Kasehku Nuraini ni tercipta pada 29 September 2010 jam 245 pagi... dan di nyanyikan oleh saudara Isa Ahmad.. ape? korang nak kenal Isa tu? Saba la.. aku belum abih cerita lagi..

             Sedap lagu ni, rasanya sesiapa yang dengar.. lagu ni pasti ble jadi siulan korang... sebab lagu ni santai.. benar benar santai... bukan santai kat lantai tau... hahaha

             Korang nak dengar tak? Jom layanzzz.........






            Amacam? layan tak? bez tak? uhhh.. mustila bezkan.. Kenapa aku tak nyanyikan lagu ni sendiri? tak yah la tau.. tapikan sebenarnya aku ade beri peluang beberapa rakan aku untuk nyanyikan lagu lagu ciptaan aku secara penuh... malangnya... setakat ini baru Isa seorang saja yang tampil... huhuhu... mungkin akan datang ader larrr...

            Kebanyakkan orang pasti terpikat ngan lirik dan nada lagu ni.. korang terpikat tak? terpikat tak? hahaha... jom layan lirik lagu ni..

Kasehku Nuraini
Melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary ariasputera
Nyanyian : Isa Ahmad

Aini dalam jiwa telah ku haluskan\
Dalam rindu telah kusisipkan
Agar sampai pesananku

Padamu aini walau deras ombak yang menghempas
Walau kuat ribut yang menghalang
 Kan ku tetap disisimu

Usah lagi kau ragu kaseh hadir dariku
Dalam jiwa ini hanya wajahmu oh sayang
Kan ku rempuh segala badai biar berderai
Hanya untukmu seorang insan yang kusayang

takkan mungkin kasehku goyah lalu menghilang
dalam hati ini hanya cintamu oh sayang
 tak ku gentar selagi engkau ada disisiku
 hanya bersamamu aku bagai bernyawa ooo

Kasehku nuraini ada jiwa ada rasa cinta
 Ada makna dalam kata kata
Ku susun indah buatmu
Malam bila bintang mula memuji
 Tanda kaseh suci rasa ikhlasku padamu nuraini.. ooo..
 Kekasehku nuraini...   

            Lirik yang cukup syahdukan... kalau awek korang pun namanya nuraini... korang nyanyi jugak lagu ni kat depan die.. pasti die jatuh cintan kat korang dan peluk korang sampai anak ke tiga... tapi kena kawin dulu la kan... jangan tak kawin... ahaks!

            Korang nak berkenalan ke dengan penyanyi lagu ni... jom kita tengok gamba die orang jom...

Haa... ni la Isa yang kasehkan Aini tu...


              Amacam? Gerek tak? huhuhu... Ok. skang ni sesi perkenalan plak.... Kalau korang berdua nak tau... Mereka berdua ni pernah berkerje di Munchy dimana tempat aku berkerja sekarang ni... Ops!.. lupa nak bagitau...gamba ni aku tak bagi tau diaorang aku nak upload kat sini... so.. aku tunggu surat mahkamah je la aku nanti kan... ceh! sabo je la...

              Kalau korang nak add friend facebook ngan Isa Ahmad korang ble la klik kat sini. Dan kalau korang nak add friend kat facebook dengan si Aini pun bole... korang klik aje kat sini. Takkan dia orang nak marah korang nak berkawan ngan dia orang kan... musti sambut pakai karpet merah punyer... huhuhuhu...

              Oh ya... sebelum aku terlupa Aini ni jugak merupakan blogger macam kita juga... jom kita terjah blog dia.. jom klik klik sini.

              Dah dah... kite sambung balik... kalau korang nak tau.. video Kasehku Nuraini ni terdapat dua rakaman dalam masa yang sama... maksud aku video kat atas dirakamkan melalui webcam laptop aku dan rakaman lagi satu melalui hanset rakan aku yang ada same masa aku rakamkan lagu ni dengan Isa...

              Jom kita layanzzz lagu ni lagi dalam versi rakaman hanset... jom...



            Video ni dirakamkan guna hanset nokia yang murah je.. tapi kualiti bunyi memang bez.. dan dah tersebar melalui hanset jugak... tapi aku tak dapat nak edit video ni tuk masukkan nama aku sebab masa tu edit video aku tak ble terima format rakaman hanset ni.. ntah nape ntah...

              Dan si perakam ni jugak aku kenalkan la... nama dia Mohd Ridzuan atau iwan... dan bergelar Pak Dukun kat kilang aku... hahaha... melekat plak tu sampai sekarang... tapi die xder facebook.. jadi korang cume ble tengok gambar die je la kan... jom jom jom.. tengok siapa Pak Dukun ni...

Haa... ni la Pak Dukun nya @ Iwan...
            Korang jangan memain dengan Pak Dukun ni... ilmu banyak ni.. korang nak apa? santau? minyak pengasih? atau apa saje... jumpe jerk dia... musti die xder hal bagi korang... tapi bagi korang nasihat sampai insaf larrr... hahahaha.... KuDukuni Wajahmu... hahahaha..

            Okla... sampai sini ajerk... aku da lapa ni nak sarap... lagi pun anak aku si Aliff ni da bangun ni.. langsung takder segan silu merangkak atas badan aku... apa raaa... hahaha... anak ayah la katakan... sayang die...

Adios... jumpa lagi kita di episod cerita lagu aku yang lain.... jangan lupa.. bagi komen komen komen... jangan di biar sepi... tak meriah nanti...

10 ulasan:

Eyda Syahida berkata...

uihh.. nme eyda pon aini jgak.. ^^

Ary ariasputera berkata...

uik! yola yola.. huhuhu

bear2 berkata...

wat la nme yunie lak..hihihi..nme sye!!!

mcm ni lah berkata...

ermmm sy baru aje beli gitar,., btw u follow you

syakila berkata...

saye suke semua lagu2 2 semua...

engitex berkata...

bang..nak kord gitar leh tak?

Terbang Bersamaku berkata...

memag terbaiklah pandi cita lau..smoga tersu berjaya..

Miss Eiza berkata...

terbaik ;)

zainal abidin berkata...

bagus tuh,,,,,,

NadNod berkata...

terbaik ;D memang best lagu! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...