Halaman

Rabu, 6 Julai 2011

Kipmart Talent... Ary di separuh akhir...

          Assalammualaikum.. buat geng kipas-susah-mati ary.. huhuhu.. kalau ader larr.. dan tak lupa salam juga wat insan yang sudi menjengah blog ary yang tak seberapa ni..

          Yang dah baca entry ary yang lalu tentang Kipmart Talent... Ary di pusingan pertama... yang ketika itu ary bawa lagu ciptaan ary sendiri iaitu "Biarkan Aku", tentunya ingin tahu kesinambungan cerita ary kan.. ye la setelah berjaya di ujibakat Kipmart Talent dengan membawa lagu ciptaan ary "Kau satunya", apa pula agaknya cerita ary kali ini kan...

          Berdebar.. itulah ary.. itulah yang ary rasakan... terus terang ary tak pernah dapat peluang sebegini.. selalu kena reject ajerk.. ahaks! Tapi yang kena reject tu ary masuk karaoke... Jangan kan orang lain, ary sendiri pun tak sangka dapat masuk separuh akhir... alhamdulillah..

          Kali ini ary tak keseorangan.. ary bersama rakan sekerja ary, Sabri namanya ataupun nama glamernya Sabri Serion... Ary beri dia kepercayaan untuk dia bawa lagu ary, dan dia ada semangat.. itulah yang ary cari... dia juga mempunyai suara yang agak baik.. selalu masuk pertandingan karaoke juga.. tapi suka bawa lagu nyanyian Jamal Abdillah...

         Nak kenal ke? Jom tengok gambar kita orang...


           Huhuhu.. ni la Sabri Serion... kalau korang nak add friend kat FB, korang ble klik SINI..

           Kali ni ary memilih untuk bawa lagu dan lirik ciptaan ary yang bertajuk... "Keliru" ... korang keliru tak?  Lagu ni sebenarnya lagu yang rancak.. lagu ni Sabri cuma berkesempatan untuk hafal lagu ary ni 4 hari sahaja..  hebat kan? Setiap malam ary g umah dia kat Medan Batu Pahat, semata mata latihan bersama dia.. Dan lagu "Keliru" juga ary ada buat tambahan part.. iaitu.. jeng jeng jeng.. hahaha... kalaka part ni sebenarnya... tambah dalam masa dua hari sebelum pertandingan...

          Masa latihan pun da klako... memang ary menanti sangat reaksi juri dan semua penonton untuk lagu "Keliru" ni... Nak tengok? Jommmm....

video

          Ni la persembahan ary bersama Sabri serion pada masa separuh akhir... klako tak part ary nyanyi tu.. pendek jer arr.. memang masa tu ary dapat buat orang ketawa dengan lagu ni... alhamdulillah sangat sangat jika ary melangkah keluar ketika ini.. semua yang mendengar terhibur dangan lagu ary...

           Tapi korang kalau betul betul tengok persembahan ary biase saje kan.. cuma ary bawa lagu sendiri je.. itu je yang membezakan ary dengan peserta lain...

           Maafkan rakan ary Sabri ye sebab dia ble terlupa la sangat lirik lagu ary masa kat atas pentas... main bubuh ke jerk kawan ary sorang ni..huhuhu...tapi ary terus terang kata ary tak kisah pun dia lupa.. sebab ary tahu, dia cuma ambil masa 4 hari je tuk hafal..

          Sebenarnya masa latihan dia amat ok, ingat semua... ntah macam mana bole blank plak dia..tapi percayalah... Sabri bagi ary dia sebenarnya mampu bawa lagu "Keliru" dengan lebih baik lagi..

         Kat bawah ni ary tuliskan lirik lagu "Keliru" sebenar.. jom baca...

Keliru
melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary Ariasputera

terbayang wajahmu oh sayang diriku keliru
keliru jiwa ini dengan hati ini bagai ku di buru
keliru ku buntu tiada yang kutahu hala yang ku tuju
keliru oh keliru... aku buntu

teka teki menyulam aku penuh duga
kau sulamkan otak ku begini penuh teka teki
tapi rasa rindu
mungkin jiwa ini telah kau tanami cinta
mungkin hati ini kau tawani dengan jeling manja
tanpa kata kata aa aa...

jiwa ku bergetar hatiku berdebar bila bersamamu
hariku penuh rindu tapi ku jadi kelu tak ku tahan

apa dapat kau rasa apa yang ku rasa
bila bertemu dikau aku jadi sasau
semua kerna kamu

tiba masa makan pun aku selalu ingat kamu
tiba masa tidur pun aku selalu ingat kamu
tiba masa kerja pun aku selalu ingat kamu
hatiku tersembam jatuh tergolek
gedebak gedebuk gedebak gedebek
     
           Hahaha... lirik layan giler punyer... kan.. hmmm..

         Sebenarnya ary sedar akan kekurangan ary.. pertama sekali ary belum pandai berinteraksi depan penonton... terkedu kedu ayat nak kuar arr.. kalau nak tahu ni persembahan ary yang ke empat depan orang ramai..

         Keputusan tak memihak kepada ary, ary tak dapat pemilihan ke final 2 Julai ini... markah ary cuma 89% aje... walaupun masa persembahan tak de komen yang negatif dari pihak juri.. namun ary terkandas disini... disini sudah...

          Namun perjalanan ary tak terhenti disini, sebab ary akan sentiasa mencari peluang untuk ketengahkan lagu lagu dan lirik ciptaan ary... ary tak terkilan tak dapat ke final walaupun ada sedikit harapan... sebab ary puas.. puas sebab dapat memperdengarkan lagu lagu ciptaan ary di Kota Tinggi, itulah peluang yang ary dapat kecapi... jika mereka yang mendengar dan melihat persembahan ary ketika itu terhibur,.. itulah markah yang paling besar buat ary...

          Hala.. jom.. usha gambar gambar ary kat sana...


     







          Bersama saudara Saufi Osman pengacara  di Kipmart Talent.. bes die ni.. tak kering gusi penonton dibuatnyer.. pandai bermain dengan suasana... nak kenal ke..? korang add friend kat FB kat http://www.facebook.com/saufi.osman


           Bersama peserta kegemaran Kipmart Talent.. Mohd Azahari atau Ayie.. Memang berbakat die ni.. disamping bole bernyanyi dengan baik dia juga mampu berlawak atas pentas.. macam raja lawak tu.. memang berbakat.. salah seorang yang mampu bergelar juara.. nak add friend kat FB pun bole.. korang klik SINI

          Dan kalau korang nak tengok gambar gambar peserta lain dan nak tengok suasana pertandingan semasa separuh akhir.. korang ble klik SINI bile korang klik.. korang akan dihantar terus ke FB Kipmart Kota Tinggi... Korang ble tengok semua sekali disana..

          Oh ya.. Buat semua rakan seperjuangan ary ke final.. ary doakan korang dapat buat yang terbaik... jangan lepaskan peluang yang ada... Korang memang bessss....

          Ok la ary da panjang lebar sangat ni bercerita... insyallah, kalau ada apa apa acara yang membolehkan ary persembahkan lagu lagu ciptaan ary dimana mana di masa akan datang... ary akan terus gapai peluang tu... percayalah.. cita cita dan keinginan yang sukar dicapai... manisnya tak berpenghujung jika ia dapat kita gengam... wassalam... ary sayang semuanya...

4 ulasan:

Hans berkata...

1st time visit blog nih
wah
kamu memang seorang yang bagus dan berani
teruskan usaha
good luck yer
:-)

Ary ariasputera berkata...

Terima kaseh Hans.. ary cuma berusaha saja... doakan yang terbaik ye...

WuMing berkata...

Sabri tu mai bubuh pun bukan orang nak tahu... kan?kan?

Ary ariasputera berkata...

hahaha... betul latu.. ary tak kecil hati pun dgn sabri.. die da buat yang terbaik.. cuma sayang lagu tu belum dapat diperdengarkan dengan jelas... next time ade lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...