Halaman

Jumaat, 13 April 2012

Kerana One Piece...

         Minat giler betul aku dengan kartun bersiri dari Jepun " One Piece ".. dulu masa kerja petang.. jam 1.00 ptg mesti aku tak lepas peluang menonton kat siaran 611 kat astro.. bes betul.. yang tak bes dan jahanamnya... Astro selalu ulang, dan ulang, dan ulang, dan ulang terus mengulang....



          Seronok menonton... gelagat dieorang kelakar betul... dengan Heronya Lufty yang dah makan buah syaitan.. dapat kuasa badan cam getah... ble di tarik tarik.. melentur.. ntah apa lagi ntah... 

          Geng Lufty yang lain pun bes gak... Zoro yang berkemahiran mengunakan tiga pedang semasa berlawan.. bercita cita menjadi pemedang yang terhandal di dunia..

          Usop.. atau name glamer Kapten Usop... nama jerk kapten tapi.. Lufty yang jadi ketua... handal Usop ni dalam melastik.. memang terer.. tapi orangnyer cepat gelabah... hahaha...

          Sanji.. yang ni tukang masak handalan... kalau berlawan cekap guna kaki.. 

          Nami.. seorang perompak lanun... tapi cekap dalam melukis peta... dia jadi pemandu arah bagi  geng Lufty... ops!!.. kenapa dia jadi perompak lanun perempuan... ader kisahnya.. tu korang kena tengok sendiri laa..

          Masing masing ader kisahnya nya.. tapi yang bes tentang cerita ni.. ialah tentang semangat dan setia kawan... berlawan dengan macam macam penjahat yang merbahaya.. musti korang tak beralih arah nak menonton...

         Macam bujang gua si Aliff ni... korang tengok... siap santai lagii... hahaha....


           Korang nak tengok ker... kalu yang da tengok tu musti tau besnyer citer ni... kalau korang nak tengok ceriter ni.. baik tengok dari siri satu... korang klik link youtube kat bawah ni... yang aku bagi ni episod satu jerk.. episod yang lain ader kat tepi...


          Yang aku bagi ni dalam bahasa Jepun lagi.. tapi ada sarikata english.. jangan takut laaa... korang mesti paham punyer... kalau korang nak yang bahasa melayu.. korang tengok la kat astro... tapi korang kena sabala.. sebab ulang ulang, dan ulang dan ulang....

          K la.. aku nak sambung tengok.. aku baru episod 19 sekarang tengok...

 Chow....


4 ulasan:

Munirah Shamsudin berkata...

LUFTY HANDSOME GILAAAAAAAAAAAAAAAAAA. kahkahkah ;~;

Wan Ahmad Izudean berkata...

hehe. dulu kawan aku setiap minggu pinjam lappy aku semata nak check ngan nak baca komik one piece yang baru klua.

Shafiq berkata...

One Piece Terbaik...Xpernah Mis Cerita Nie..haha

Cik Adieb berkata...

Cayalah,One Piece mang the best :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...